Maken & bewaren
Een privéfotostrip verbergen in het vergrendelde album Verborgen
Verplaats geselecteerde afbeeldingen uit de hoofdbibliotheekweergave en begrijp welke apparaten de instelling beïnvloedt.
De verborgen collectie kan de toevallige zichtbaarheid verminderen wanneer iemand door de foto's op uw iPhone bladeren. Het is een privacy gemak, geen beveiligd archief of een aparte kopie: met iCloud Photos, het verbergen van een item ook verbergt het op uw andere apparaten aangemeld in dezelfde Apple-account.
De geselecteerde afbeelding verbergen
In Foto's, open een afbeelding en tik op Meer, dan Verbergen. Voor een groep, bekijk de bibliotheek of een collectie, tik op Selecteren, kies de items, en gebruik de Verberg controle. De afbeeldingen verplaatsen naar Verborgen in plaats van verwijderd. Overweeg of thumbnails, gedeelde albums, export, of een andere kopie al bestaan voordat u dit als privacygrens behandelt.
Bewijs: Apple user guide
De collectie openen of verwijderen
Om de verborgen set te bekijken, open Collecties en vind Verborgen onder Utilities, ontgrendel het dan met Face ID, Touch ID, of uw wachtwoord. Om een item naar de hoofdbibliotheek te herstellen, open het, gebruik Meer, en kies Unhide. U kunt Verborgen Album tonen in Instellingen > Apps > Foto's uitschakelen als u ook wilt dat de collectie uit de zichtbare zijbalk wordt verwijderd.
Bewijs: Apple user guide
Weet wat het slot niet dekt
De collectie is standaard vergrendeld, maar iemand die uw apparaatpascode kent kan het nog steeds ontgrendelen. Apple synchroniseert ook verborgen status via iCloud Photos. Verbergen verwijdert geen locatiemetadata, verwijdert geen aandelen of voorkomt een opgeslagen export van elders; gebruik share-opties en bestandsbeheer afzonderlijk wanneer dat de werkelijke risico's zijn.
Bewijs: Apple user guide
Bronnen en verder lezen
Bronnen voor de specifieke feiten en productbeschrijvingen hierboven. Onze uitgewerkte voorbeelden, interpretaties en praktische suggesties zijn originele redactionele richtlijnen.
- Apple iPhone User Guide — Delete or hide photos and videosApple user guide