Yap ve sakla
Son zamanlarda iPhone'da bir fotoğraf çizgisini yeniden keşfedin
Ayırma dönemi sona ermeden önce yanlışlıkla silinen bir fotoğrafı geri yükleyin veya eksikyse Recovered koleksiyonu kontrol edin.
Fotoğraflar deletion, bir düzenlemeyi gizlemek veya yeniden düzenlemekten farklıdır. silinmiş bir görüntü, kalıcı kaldırmadan önce sınırlı bir süre için son zamanlarda Deletedilir. Bir şerit temizlendikten sonra kaybolursa, bu koleksiyonu hemen kontrol edin ve kütüphaneye geri dönmeden önce doğru çerçeveleri doğrulayın.
Son zamanlarda Deleted
Fotoğraflarda, açık koleksiyonlar ve son zamanlarda Utilities altında Deleted bulun. Tap View Albümünü görüntülemek ve koleksiyonu açmak. Tap Select, istediğiniz görüntüleri seçin, sonra daha fazla dokun ve yeniden keşfedin. Neredeyse aynı taramaları görürseniz, her birini ilk önce açın ve yanlış kopyaları geri yüklemek için tarih veya diğer görünür ayrıntıları kullanın.
Kanıt: Apple user guide
Sadece gerekli çerçeveleri yeniden keşfedin
Apple, eşyaların kalıcı geri çekilmeden 30 gün önce son zamanlarda Deletedildiğini söylüyor. Kurtarmadan sonra, açık kütüphane ve amaçlanan albümünüzü kontrol edin; gerekirse çerçeveyi ekleyin. Kurtarma ayrı bir yedekleme yaratmaz, bu yüzden önemli orijinallerin başka bir kopyasını tut.
Kanıt: Apple user guide
Yeniden keşfedin ve yedeklemeniz
Eksik görüntü son zamanlarda Deleted değilse, Fotoğraflardaki Recovered koleksiyonu arayın. Araştırma sırasında son zamanlarda boş tutmayın. Önemli orijinaller için, ihraç edilen dosyaların veya Fotoğraflar kütüphanesinin ayrı bir yedek tutun; bu kurtarma alanı uzun vadeli bir güvenlik ağı değil, uzun vadeli bir yedeklemedir.
Kanıt: Apple user guide
Kaynaklar ve daha fazla okuma
Yukarıdaki belirli gerçekler ve ürün açıklamaları için kaynaklar. Üzerinde çalışılan örneklerimiz, yorumlarımız ve pratik önerilerimiz orijinal editoryal rehberliktir.
- Apple iPhone User Guide — Delete or hide photos and videosApple user guide